Categories
Geen categorie

‘The Wolf of Wall Street’

Leonardo DiCaprio
Leonardo DiCaprio

 

 

‘Je ziet jouw kinderen nooit meer!’  

Soms schrik je ineens op van een zin die je al heel vaak hebt gehoord. Het is net of je er met andere ‘oren’ naar luistert. Dat overkwam mij bij het kijken van de film  ‘The Wolf of Wall Street‘.  Het is een verhaal over een aandelenhandelaar die heel snel heel rijk wordt, veel te decadent leeft en uiteindelijk weer alles kwijtraakt. Ook zijn tweede vrouw wil scheiden want nu hij aan de grond zit, is ook haar interesse weg.  En haar voorwaarden? Zij neemt in ieder geval de kinderen en als hij zich netjes gedraagt komt er een omgangsregeling. Zo niet ‘dan zie je jouw kinderen nooit meer!’. Hoe vaak heb ik zo’n dreigement niet gelezen of gehoord? Honderden keren.  En nu dacht ik ineens: wanneer hebben scheidende ouders het vertrouwen gekregen dat je zo’n dreigement kon uitvoeren? Dat een rechter daarin wel mee zal gaan? Hoog tijd dat daar verandering in komt, want zo’n situatie is een hel voor de kinderen.

En de rest van de film? Een clichéverhaal, zoals een vriendin terecht opmerkte, maar origineel in beeld gebracht en met  fantastisch spel van alle acteurs.